Младен Кръстаич от вчера е минало за националния отбор на България, съобщиха колегите от "Мач Телеграф". Сърбинът се разбра с БФС и двете страни разтрогнаха по взаимно съгласие. Както е известно, той имаше договор до лятото на 2024 година.

Борислав Михайлов обаче му вдигна мерника след загубите от Иран с 0:1 в Пловдив и с Черна гора в Подгорица с 1:2. Тогава той получи ултиматум, че трябва да вземе оставащите мачове в групата. Бившият футболист на Шалке 04 и Вердер обаче се провали още с първата от трите. И то срещу Литва у дома - 0:2. Тогава той бе изпратен с викове: "Оставка". Сърбинът обаче се запъна и обяви, че има какво още да даде на България. Това се повтори и в Тирана, където националите пак загубиха с 0:2. Кръстаич обаче опита да прехвърли част от вината за провалите си на клубовете и родното първенство. С това само влоши ситуацията си.

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов обяви, че федерацията може да скъса с него по всяко време. Йордан Лечков пък разкри, че Георги Иванов вече му търси заместник, който трябваше да бъде обявен днес. В крайна сметка сърбинът разбра, че няма повече работа тук и подписа споразумение с централата за неустойката, която ще получи. Той пое националния отбор на 21 юли 2022 г., а сега се очаква Илиан Илиев да го наследи.