Както Plovdiv24.bg първи информира обществеността, кметът на Пловдив Костадин Димитров се срещна днес с техническия директор на БФС Георги Иванов - Гонзо заради казуса около предстоящата европейска квалификация между България и Унгария.

След решение на УЕФА двубоят на 16 ноември бе преместен на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив, но без присъствието на публика.

Проблемът идва от изявлението на строителят на стадиона Илиян Филипов, който обяви, че провеждането на мача е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, поради монтажни дейности на тежки елементи от козирката. Бизнесменът бе категоричен, че не може да гарантира безопасността на строителната площадка и прилежащата външна инфраструктура и паркинг.

Plovdiv24.bg научи обаче, че ако мачът не се играе в Пловдив, реална става опасността България да загуби служебно и да последва допълнителна санкция от УЕФА.

В момента се чака решението на новия кмет на града Костадин Димитров дали ще позволи мачът да се играе на стадион "Христо Ботев". Медията ни научи още, че юристите на общината също разглеждат много внимателно заплетения казус.