Националните отбори на Азербайджан и България завършиха наравно 1:1 в мач от приятелския турнир FIFA Series, който се проведе в Баку.

Избраниците на селекционера Илиан Илиев приключват участието си в състезанието с победа Танзания (1:0) и равенство с домакините.

През първата част на стадион "Тофик Бахрамов“ в Баку домакините имаха сериозно превъзходство, като пропиляха няколко отлични възможности да поведат.

Най-добрата възможност за България се откри пред капитана Кирил Десподов, който от пряк свободен удар в 37-ата минута сериозно затрудни вратаря на Азербайджан Шахрудин Махамадалиев, който изби топката в ъглов удар.

Футболисти на Азербайджан заложиха на по-твърда игра, заради което и набързо получиха три жълти картона.

След почивката хората на Илиан Илиев вдигнаха оборотите.

В началото на частта домакините пропиляха златен шанс за изравняване, като класа на вратата на България демонстрира Светослав Вуцов.

В 59-ата минута Филип Кръстев изкара топката в ъглов удар след единоборство, но съдията не видя и даде ъглов удар за България. След него топката отново попадна у Кръстев, който с техничен удар откри резултата в мача.

Последваха два пропуска на капитана Кирил Десподов.

Домакините стигнаха до равенството в 87-ата минута. Муса Курбанли се възползва от поредна грешка в българската отбрана и вкара за крайното 1:1.