Министърът на младежта и спорта - Димитър Илиев, направи коментар относно ситуацията със затворения стадион за европейската квалификация между България и Унгария.

"Мачът България – Унгария показва, че когато нямаш решение на един проблем, започваш с неправилни ходове да търсиш спасение за нещо, от което няма спасение. Няма лоши хората да протестират. Това е демократично. Да затвориш мач на националния отбор, да държиш цялата футболна общественост под напрежение... това са абсурдни неща. Неразривната връзка между феновете и играчите е любовта към спорта. Как ще затвориш стадиона?“, попита той.

"Това е петно върху футбола и спорта. Радвам се, че се намери решение къде да се изиграе мачът. ММС оказа пълно съдействие. Два дни преди мача "ще се играе, няма да се играе“, не може да се върти и да се суче до последно. Взети са всички мерки да се проведе двубоят. Ти няма да си пуснеш гражданите да си подкрепят отбора… Не е в моите прерогативи да кажа дали ще има публика“, добави министър Димитър Илиев.