Георги Иванов, който е технически директор на Българския футболен съюз, говори пред журналистите след равенството между Сърбия и България в последния мач от евроквалификациите за форума на Стария контиент, който ще се проведе догодина в Германия.

"Първо да поздравим футболистите и треньорския екип за начина, по който подредиха отбора. Смятам, че особено първия мач с Унгария, имахме малшанс, но отборът показва потенциал и различно лице от мача с Литва. Аз от една година повтарям, че отборът има потенциал, някои не го виждат. Това са млади момчета, на които трябва време, за да направим силен национален отбор“, започна "Гонзо".

"Ние поставихме една основа. Някои хора не виждат основата, но имаме добра основа за следващия цикъл. В този цикъл квалификации за Европейско първенство - Сърбия и Унгария бяха сериозни отбори, виждате какви футболисти имат. На нас ни трябват време, за да изградим отбор. Тази една година, в които градихме отбор, опитвахме да трупаме точки, тя бе трудна. Треньорския екип на Илиан Илиев показа как трябва да се прави“, добави още Иванов.

"Не искам да говоря за Кръстаич, но Илиан промени схемата. Една от причините – българските отбори играят с четирама защитници, когато идваха в националния те трябваше да си променят нагласите за няколко дни, тъй като националния отбор играеше с трима. Илиан намери как да промени отбора и резултатите го показват“, конментира още той.

"Когато един треньор няма резултати, винаги е грешка на ръководството назначението му. Имахме мачове, които можехме да победим – Черна гора, Сърбия, сега показваме постоянство. Сърбия имаше контрола среща, когато играхме с Унгария и техните титуляри не участваха в този приятелски мач. Нашите играчи издържаха не само физически, но и чисто ментално, защото се изправиха срещу сериозни отбори. При изтеглянето н жребия всички смятахме, че Сърбия и Унгария не са Франция и Испания, но все пак имат футболисти, които са тяхно ниво. Ние надценихме нашия отбор при Кръстаич. Всички желаехме да се класираме. Ние сме поставили основа, на която новият треньор да надгражда. Потенциалът на играчите е по-голям от точките, които имаме“, категоричен беше техническият директор на БФС.

"Аз съм поканен от Боби Михайлов да работя в БФС. Въобще за президент кандидат-президент не сме говорили. Аз се опитвам да работя така, че не само мъжкия национален отбор, а всички гарнитури да се развиват. Трябва да работим по школите. Говорим за единна методика, методика и философия, която ще е за целия футбол. На 8 декември ще я представим. Това не се е правило досега в България. Това е препоръчително, това не е нещо, което да следва задължително. Много е трудно да накараш професионалните клубове, които са частни фирми, да ги накараш да работят по този начин“, сподели той.

"Аз вече 15 години се занимавам с това. Не казвам, че ще се кандидатирам, не казвам, че имам такова желание (да се кандидатира за президент на БФС). Ние работим добре и много хора не могат да го видят. Много хора не знаят какво сме направили за българския футбол. Ако питате мен аз винаги съм си тръгнал сам. Не ми е проблем още днес да си я подам оставката и да си тръгна още днес. Аз съм служител на БФС.

Поздравявам футболисти и треньори, защото работиха в голямо напрежение. Трагедията бе, което се случи на мача с Унгария между полиция и фенове. Искаме ги на стадиона, но не желаем такива агресивни фенове. Такива неща са недопустими. Всички ще разберем какво сме причинили като имидж на България“, каза Иванов.

"Има доста примери, при които загиват хора при безредици. Хората от УЕФА подкрепиха и са доволни от решението, което УЕФА, БФС и СДВР да няма публика. Ако феновете бяха на стадиона, щеше да има нещо по-сериозно. БФС не може да носи вина за това, че някои хора искат да направят масови безредици. Виждаме политически скандали, говорят, правят. Аз искам да кажа, че не можем да превръщаме футбола в бойна арена“, завърши "Гонзо".