От футболна гледна точка на 70-80% съм сбъднал мечтите и целите си. Мечтая да играя в Шампионска лига с отбор, с който мога да усетя емоцията на хората, а аз да бъда удовлетворен от това, което съм свършил. Това заяви капитанът на националния отбор по футбол на България Кирил Десподов пред Нова телевизия.

Футболист №1 на България за 2023 говори за футбола и живота си.

"В личен план също има неща, които искам да постигна. Сгоден съм. Надявам се скоро да имам деца. Живеем заедно в Солун, подкрепяме се“, разкри крилото на гръцкия ПАОК.

Десподов заяви, че е щастлив от живота си, като нищо не би променил и не съжалява за нищо.

"Близките ми и всички покрай мен са живи и здрави, аз съм жив и здрав, което е най-важното“, обобщи футболистът.

"За момента не мога да си се представя в политиката. Не мога да кажа след 10-15-20 години какво ще бъде“, каза още Кирил Десподов.

Капитанът на националния отбор си спомни и за това, как легендата Христо Стоичков го е привикал в първия отбор на Литекс.

“Стягай се, защото от утре ставаш мъж“. Това бяха думите на Христо Стоичков след един мач за Купата на България при юношите срещу Черно море, когато бяхме в Литекс – върна се в спомените си Кирил Десподов. -  Тогава бях на 15 години. Вкарах два гола и спечелихме трофея. След мача Стоичков влезе в съблекалнята и каза, че утре съм на тренировка с първия отбор. Христо Стоичков е човекът, който ми даде пътя в мъжкия футбол. Той ме оттласна. С него си говорим за много неща. Гледа ни по мачове. Не само мен, но и другите момчета, на които е бил треньор в Литекс. Постоянно казва, че се радва за нас. Понякога се сещаме за спомени отпреди. Когато говори за това, той се радва“.

Футболистът разкри и коя е последната татуировка, която си е направил.

"Става дума за четирилистна детелина с надпис "Lucky“ – разясни Десподов. -  Бях изпаднал в момент, в който не се чувствах комфортно. Имахме тренировка в чужбина и покрай терена имаше детелинки. Аз се загледах и почнах да търся четирилистна. На 20-ата секунда намерих. Запазих я, пожелах си нещо, а то след това се сбъдна и си направих татуировката“.

Нападателят говори и за адаптацията си в Гърция.

“Нямах нужда дори от един ден, за да се адаптирам към Гърция, защото често я посещавам – каза той. - Обичам да ходя на нейното море, също така харесвам музиката и храната. Всичко ми харесва там. С ПАОК завършихме сезона по най-добрия възможен начин. Беше невероятно. Голямо постижение. Всички казват, че това е един от най-силните сезони в гръцкия футбол, защото не се знаеше кой ще е шампион до последния кръг“.