Младен Кръстаич, селекционер на националния отбор на България, сподели пред медии мнението си за предстоящия приятелски мач с тима на Албания, както и своето бъдеще. 

Утре "лъвовете" излизат срещу балканците в Тирана. Мачът започва в 19:00 часа българско време.

"Имахме малко време да се оправим от шока срещу Литва, само два дни, в които работихме, за да вдигнем психологически отбора, не сме тренирали много, това е нашата работа. Това е част от футбола, не сме на война, трябва да играем футбол. Дали бъдещето ми е свързано с България? Както виждате, аз съм тук“, започна Кръстаич.

"Не играем срещу аматьори, Албания е много сериозен отбор, намират се пред Чехия и Полша, Ние сме отбор, който се развива и от година правим това. Преди година и половина дойдох и започнахме да правим нещо ново, не искам да има напрежение върху момчетата, следващият мач е приятелски“, продължи сърбинът.

"Има разлика между клубен и национален отбор, събрани са най-добрите футболисти от държавата. Най-важното не е дали аз ще остана, най-важното са тези момчета. Същината на проблема не е Кръстаич. Трябва да подкрепите тези момчета. Казвам го за доброто на българския футбол. Бил съм и преди в тежки ситуации и като треньор, и като играч. Успявал съм и преди да се вдигна“, добави Кръстаич.

"На Балканите сме хора на крайностите – или вдигаме хората на небесата, или ги сриваме със земята. Прехвърлете напрежението върху мен, не върху тези момчета. Чочев е опитен, но има и млади момчета, деца. Треньорите на Литва и Албания похвалиха нашия отбор. За да се изгради един отбор, е необходимо време. Вижте в Сърбия и Хърватия колко чужденци играят и колко в България. Ако не играят българи в българското първенство, по-добре да го закрием. Чувствам се българин. Трябва да се грижим за своите деца, не трябва да търсим българските деца по чужбина, не би трябвало аз да им уреждам български паспорти. Можете да пишете каквото искате, това е истината, а истината понякога боли“, добави още сърбинът.

"Най-важна е подкрепата на футболистите, добре работя и с ръководството, с Георги Иванов споделяме еднакви идеи за развитието. Спортният сектор е важен, бил съм играч, знам, че можеш да кажеш и лошо за треньора, но знам какво е и да кажеш добро за треньора, това е много важно. При нас всичко е открито от първия ден, всичко си казваме директно. Няма никакви интриги нито при мен, нито при играчите“, завърши Кръстаич.