Капитанът на българския национален отбор по футбол - Кирил Десподов, говори на официална пресконференция преди утрешната контрола с Азербайджан в Баку. Крилото на ПАОК вкара единственото попадение при победата над Танзания с 1:0 в петък.

"Гледахме малко от мача Азербайджан – Монголия и сме се подготвили за мача утре. Аз съм съгласен с нашия треньор, че домакините са били по-добрия отбор, превъзхождаха противника от Монголия", започна Десподов.

"Да, потвърждавам, че Азербайджан е много сериозен отбор. Никой от нас не си мисли, че ще бъде лесен мач утре. Ние обаче се концентрираме върху нашата игра, трябва да следваме инструкциите на нашия треньор и искаме да завършим мача с позитивен резултат", заяви националът ни, който е на гол от това да се изравни с Любослав Пенев, който има 14 гола за България.

"Аз не съм играл никога да подобрявам рекорди, а го правя ние да имаме позитивни резултати, като нация, и също така да помагам на отбора с качествата си. Мисля, че нещата започват бавно да се подреждат. Сега направихме победа, преди това две равенства. И се надявам стъпка по стъпка да имаме все по-позитивни резултати, както и да показваме добри игри, да ни се върне самочувствието. Ние не трябва да се успокояваме, утре ни чака по-тежък мач. И вярвам, че всеки в съблекалнята осъзнава. Доста хора ме поздравиха за гола, няма да казвам конкретни имена. Да не излизаме от темата за мача утре, да се фокусираме там. И ако утре имаме позитивен резултат, ще ви кажа кой ми се обади", завърши Кирил Десподов.