В последните 7 мача Албания няма победа над България. Това е една от най-дългите негативни серии за състава и треньорът Силвиньо е амбициран да промени картината. България и Албания имат 13 двубоя, в които "лъвовете“ са постигнали 7 победи, 4 срещи са завършили наравно, а два пъти албанците са постигали успех. Последният мач между двата състава е отново на 17-и октомври, но през 2007-а и е в европейска квалификация. Срещата завършва 1:1.

След 16 години двете страни отново се изправят една срещу друга, но в контрола. Тя е утре на стадион "Еър Албания" от 19:00 часа.

Нападателят на Рубин Казан Мирлинд Даку и полузащитникът на Еспаньол Кейди Баре напуснаха лагера след двубоя с Чехия. Даку напусна поради контузия, а халфът бе оставен да се прибере по-рано в клуба си Еспаньол и да бъде по-адаптиран към в първенството.

Вчерашното занимание на албанците се е провело на тамошния "Дом на футбола", но за разлика от друг път, тренировката е имала по-освободен характер. Преди началото на заниманието се е провела среща между националните отбори за мъже и за жени. На нея е бил и президентът на местната футболна асоциация Арманд Дука.

В тренировката се е включил нападателят на италианския Фрозиноне Maрвин Чуни, който е ново лице за този лагер и се появява в състава за първи път от 4 години. Със сигурност Чуни ще играе, но не е ясно дали ще е титуляр.