Предвиждаме леки промени в системата на игра. Имаме добри, талантливи играчи, но трябва да имаме увереност. Когато нямаш увереност, показваш трудно уменията си. Отборът трябва да добие повече самочувствие, което му липсваше в предишните мачове. За два-три дни е трудно да променим нещата сериозно. Това коментира селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев преди дебюта си начело на тима.

Специалистът ще изведе за първи път националния тим като селекционер в евроквалификацията срещу Унгария. Двубоят трябва да се изиграе на 16 ноември (четвъртък) пред празни трибуни на Националния стадион "Васил Левски“ от 19:00 часа.

"Унгария не е само Доминик Собослай. Имат и други добри играчи – каза за предстоящия двубой Илиев. - Знаем, че имаха проблеми с контузени. Ако излезем и мислим само за Собослай, ще имаме проблем. Унгария е опитен отбор и има качествени футболисти, няма да се фокусираме само върху един играч“.

Националният селекционер коментира и ситуацията около това мачът да се играе пред празни трибуни.

"Неприята е тази ситуация – призна Илиан Илиев. - Няма треньор в света, който да иска отборът му да играе без подкрепата на феновете. Надявам се футболистите ми да защитят честта на България в този мач и да излезем достойно от двубоя. От първия ден се стараехме да се абстрахирахме от ситуацията със стадиона, тренираха добре момчетата. В неприятна ситуация сме като представяне и резултати. Унгарците са добър отбор, обиграни са. Да, щеше да е добре да има фенове, да ни помогнат, срещу двата най-добри отбори в групата играем. Обстановката в Бояна беше изолирана, това е добре“.

Илиан Илиев коментира и групата от футболисти, на която се довери за предстоящите квалификации с Унгария и Сърбия.

"Решихме да не правим много промени от това, което Младен Кръстаич е викал последно – анализира избора си Илиев. - За него това са били най-добрите футболисти към дадения момент, не бягаме много от това. Не очаквайте много промени в състава. При предния треньор имаше много текучество, важно е да има опитни футболисти, които да помагат в трудните моменти - клише е, но е истина. Няма да тръгнем да подмладяване. Кристиан Димитров вчера се контузи, няма да е на разположение за двама мача, лека травма е. Анди Краев е наказан за първия мач.

Някои от футболистите ги познавам от доста малки, включително Кирил Десподов. Могат много повече, казах им. След мача всеки да не казва "аз", а да казва "ние". За да постигнеш сериозни неща трябва да имаш характер и его, да, но за такива мачове егото е навън. Надявам се да вкараме в мача тази концентрация, която имаме. Ясно е, че с победа няма да се класираме, но ще е добре да положим някакви основни“.

Илиан Илиев говори и за дълго обсъжданата тема за капитанската лента.

"Да питате Кирил Десподов за мен, когато съм тук - няма да може да си каже истината. За два-три дни не може да сменим капитана, масажиста или доктора – коментира Илиан Илиев. - Не остана друго да се напише. На този етап не предвиждам такива неща - Кирил и Антон Недялков са опитни играчи, не знам откъде се появи това писание за капитанската лента, за да го коментираме“.