Илия Груев, халф на английския Лийдс, коментира на пресконференция утрешния последен мач на България в европейските квалификации срещу състава на Сърбия.

Двубоят ще се проведе в Лесковац. За момента страната ни е на последно място в група Група "G“ с актив от 3 точки. Сърбия са на втора позиция - с 13.

Груев нямаше как да не започна с термата за протеста срещу БФС, провел се преди, по време и след евроквалификацията с Унгария.

"Както каза старшията, много жалко, че нещата се случиха както се случиха. Нашата задача е утре да изиграем този важен мач – знаем какво е значението за тях. Трябва да се концентрираме, да се представим на топ-ниво и да бием, това можем да направим.

Видяхме после. Ужасно е като видиш тези кадри, хора страдат. По Европа се пише, жалко е за България. Ние сме там, за да играем футбол, а това, което се случи, не са хубави неща“, категоричен беше Груев.

"С Унгария в първите 15-20 минути не влязохме добре, но после се успокоихме и заиграхме по-добре с топката. Трябва утре да не се правят грешки, да минимизираме неточностите. Хубави контраатаки е вариант за нас и да си вкарваме положенията. И да сме по-концентрирани при статични положения срещу нас“, добави още той.