Румъния е добър отбор с доста футболисти от чужбина. Имат ядро, играят от доста време с този треньор. Успяха да се класират на Евро 2024 от трудна група. Надявам се да отговорим на тяхната мотивация. Пред тях е Европейското, пред нас почивката. Но се надявам, че ще се представим добре и в това не се съмнявам. Това заяви селекционерът на националния отбор на България по футбол Илиан Илиев.

Специалистът даде пресконференция преди контролата с Румъния в Букурещ на 4 юни (вторник).

За селекцията на България това е първа от двете юнски контроли, като на 8 юни тимът ни гостуват на Словения в Любляна.

Илиев трябваше да се лиши от седем футболисти поради здравословни проблеми и решения на клубове, а за тази среща няма да използва и Валентин Антов, който бе ангажиран с клубния си тим Кремонезе.

"Най-важното е да стане един хубав мач – заяви Илиев. - Имаме две контролни срещи до двубоите от Лигата на "нациите и трябва да ги използваме по най-добрия начин. Предстои ни двубой срещу един добър отбор. Пожелавам им успех на Европейското първенство“.

Илиев бе попитан дали има страх от някой футболист на Румъния.

"За страх не можем да говорим – категоричен бе той. - Уважавам всички противници, но имаме нашите аргументи. Ако сме концентрирани, можем да ги затрудним, както и го направихме в предишни мачове. В съвременния футбол единиците не играят, а колективът е водещ. Победата е важна за всеки един отбор. Надявам се да стане един добър мач и накрая ще видим“.

Илиан Илиев коментира и отсъстващите играчи, като стана ясно, че за мача с Румъния няма да е на разположение и бранителя на Черно море Виктор Попов.

"Надявам се, че всеки ще осъзнае, че това е сериозна стъпка и следва Лига на нациите – заяви националният селекционер. - И тези, които не са тук да осъзнаят, че са изпуснали нещо хубаво. Сигурен съм, че утре ще стане страхотна атмосфера, за мача – ще видим. Добро лице? Демонстрираме го на моменти. А трябва да увеличаваме тези моменти. И да трупаме отново самочувствие. Трябва ни това, което изгубихме през годините. И добрите моменти в мачовете да се увеличават“.