Треньор номер 1 на България за 2023 г. - Илиан Илиев, говори преди заминаването на националния ни тим за двете контроли с Азербайджан и Танзания.

Ето какво каза националният ни селекционер на летище "София":

"Нямаше много време за емоции. Станахме рано, тренирахме сутринта и се приготвихме за пътуването. Нормално е настроението. Надявам се и да е приеберем в добро настроение“, коментира Илиев.

"Да играеш с Азербайджан, който е горе-долу на нашето ниво, не е толкова екзотично. Танзания е участник на Купата на африканските нации. Да се класираш за такова голямо първенство дори и в Африка не е лесно“, добави той.

"Създаването на илюзии, че отиваме на екзотично турне със слаби отбори е далече от истината. Това е много важно да го разберем. Всеки един наш мач, срещу който и да е противник, е тест. Не трябва да тръгваме с нагласата, че ще играем срещу отбори, които са под нашето ниво, защото не е така“, продължи старши треньорът на Черно море.

"И срещу Сърбия, и срещу Унгария имахме добри периоди, но имахме периоди, в които допускахме много лесно противника в последните 30 метра. Трябва да покажем и концентрация при статичните положения, тъй като в последните два мача допуснахме голове от такива. Гледахме мачове на Танзания от Купата на африканските нации. Силни и слаби страни. Трябва да ги запознаем футболистите, въпреки че при Азербайджан има смяна на треньора. Надяваме се да няма големи промени, за да не ни изненадат. Най-добре ще са двете неща – да изглеждаме добре и да търсим добри резултати. Първо ние се готвим за Лига на нациите, където отборите са теоритично на едно ниво. На този етап е добре да играем с отбори, които са на нашето ниво. В Лигата на нациите трябва да сме доминиращ отбор и да се опитаме да бъдем доминиращ отбор. За това мисля, че контролите са добри, колкото и да изглеждат екзотични на някой“, каза още Илиан Илиев.