Националният отбор по футбол на България гостува на Унгария в мач от втория кръг в група "G“ на квалификациите за Европейското първенство по футбол в Германия през 2024 година.

Двубоят на стадион "Пушкаш Арена“ в Будапеща е от 21:45 часа.

За избраниците на селекционера Младен Кръстаич двубоят срещу един от фаворитите за първото място в групата е възможност за поне частичен поправителен след лошото начало на квалификациите с домакинската загуба 0:1 от Черна гора.

За селекцията на Марко Роси това ще бъде първи мач в квалификациите. Унгарците "загряха“ за двубоя с домакинска победа с 1:0 над Естония в контрола миналата седмица.

В последните си пет мача двата тима имат по три победи, равенство и загуба. Унгарците са спечелили последните си два мача.

Двата тима са изиграли помежду си 12 мача, като унгарците са спечелили 8 от тях, два са завършили наравно, а България има две победи – последната в световна квалификация през 2005 година.

Последният мач между двата тима бе през 2020 година, като Унгария победи в София с 3:1.

Преди двубоя селекцонерът Младен Кръстаич има да решава сериозни проблеми около защитата. Антон Недялков отпадна от групата и не е в Будапеща заради контузия. До последно под въпрос заради травма остава Петко Христов, като почти сигурно няма да играе и на негово място титуляр ще излезе Пламен Гълъбов.

В атака Кръстаич отново ще заложи на дуото от Лудогорец Кирил Десподов и Спас Делев, като се очаква да им партнира и Радослав Кирилов, но шансове за титулярно място има и Георги Русев.

В средата на терена титулярно място най-вероятно ще получи Марин Петков, който ще си партнира с Илия Груев-младши и Филип Кръстев.



Селекционерът на Унгария Марко Роси заяви, че очаква труден за отбора му мач, като бе категоричен, че и най-малко подценяване на съперника ще донесе сериозни проблеми за тима му.

В Унгария очакват италианският специалист да заложи на: Дибус, Ланг, Орбан, Салай, Бола, Калмар, Вечей, Керкеш, Собослай, Шалай и Адам.