Легендата на ЦСКА и Барселона - Христо Стоичков, даде интервю за сайта на FIFA, в което говори за поколението, което ни направи четвърти в света през 1994 г.

Носителят на Златната топка за същата онази паметна '94-та призна, че е оптимист за бъдещето на националния ни отбор, но ни трябва много упорита работа, за да започнем да постигаме успехи.

"България страда вече много години", заяви "Модерният ляв".

"Винаги казвам на футболистите от сегашния национален отбор да не се опитват да ни копират. Те трябва да намерят своя собствен път и това включва здрава работа и мислене за това как да не спираш да се подобряваш. Ако се опитат да ни копират, това само ще окаже натиск върху тях, а когато това се случи, нещата обикновено не се получават", споделя голмайсторът на Мондиал '94.

"Опитвам се да давам съвети на младите играчи, но само ако ме питат. Харесва им да са с мен и аз им показвам любовта, от която се нуждаят и която е толкова важна за тях. Близо сме. Аз съм оптимист и виждам България един ден да се върне на голямо първенство. Искам да отида на стадион с 40 000 или 50 000 души и да слушам националния химн на моята страна преди началото на мача и да изпитам тази емоция. Надявам се това да се случи скоро, но трябва да свършим много работа на всички нива", добавя бившият национал.

Относно новия турнир FIFA Series:

"Това са международни мачове и трябва да се възползваш максимално. Факт е, че става по-трудно да се организират международни срещи, но именно такава възможност предоставя турнирът FIFA Series. Става все по-трудно да се намерят големи отбори, срещу които да играеш, и тези турнири помагат на по-младите играчи, като им дават шанс да се състезават и да се учат. Във ФИФА трябва да бъдат аплодирани за желанието им да го направят. Това наистина ще помогне на всички участващи отбори и знам, че от ФИФА са положили много работа в това. Поздравления от мен", казва още "Камата".