Националният отбор на България ще стартира подготовка за предстоящите двубои – европейската квалификация срещу Литва (14 октомври) и приятелската среща срещу Албания (17 октомври) в понеделник, 9-и октомври, в Национална футболна база "Бояна“.

В същия ден от 18:45 часа "лъвовете“ ще проведат тренировка в Дома на футбола, като тя ще бъде открита за представителите на медиите в първите 15 минути. Половин час по-рано трима футболисти ще отговорят на журналистически въпроси.

Пресконференцията на Младен Кърстаич преди двубоя срещу Литва ще се състои на 13 октомври от 19:00 часа на националния стадион "Васил Левски“, а в 19:30 часа отново там националите ще проведат и официалната си тренировка, която ще е открита за журналисти в първия четвърт час. Гостите от Литва ще проведат своята пресконференция от 17:30 часа, а половин час по-късно ще стартира и официалното им занимание.

България ще отлети за Тирана на 16-и октомври в 11:00 часа с полет от летище "София", а в същия ден от 17:30 часа местно време ще започне брифингът на Младен Кърстаич преди двубоя. Половин час по-късно "лъвовете“ ще проведат официалната си тренировка на ст. "Арена Комбетаре“.

Националите ще се завърнат в България около полунощ на 17-и срещу 18-и октомври.