Къде ще се играе мачът България - Унгария ще бъде решено окончателно в понеделник (13 ноември). Това заяви пред "Фокус" техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо. Както вече информирахме, бившият голмайстор бе днес в родния си град, където проведе няколко срещи заради сложния казус.

Юристите на Община Пловдив също преглеждат внимателно цялата документация по темата и ще дадат своето становище, а окончателното решение би трябвало да вземе кметът Костадин Димитров.

Припомняме, че след решение на УЕФА европейската квалификация между България и Унгария бе преместена от националния стадион "Васил Левски" на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив, но без присъствието на публика.

След това обаче строителят на "Колежа" Илиян Филипов изпрати официално писмо до новия кмет на Пловдив Костадин Димитров, в което заяви, че провеждането на мача е непрепоръчително, поради монтажни дейности на тежки елементи от козирката. Бизнесменът бе категоричен, че не може да гарантира безопасността на строителната площадка и прилежащата външна инфраструктура и паркинг.

Ако мачът не се играе в Пловдив обаче, съществува реална опасност България да загуби служебно и да последва допълнителна санкция от УЕФА.