Мъжкият национален отбор на България отстъпи с 0:3 в гостуването си на Унгария от квалификациите за Евро 2024 в Германия следващото лято. "Трикольорите" изиграха слабо първо полувреме, в което допуснаха и трите попадения пред препълнения стадион в Будапеща "Пушкаш Арена".

Втората част Младен Кръстаич извърши тройна смяна на почивката, което внесе свежест и идеи в редиците на "лъвовете", но те бяха твърде откъсачни и хаотични, за да доведат до гол във вратата на Денеш Дибус.

"Маджарите" записаха първи точки в група "G", след като почиваха миналата седмица и заемат второ място, зад сърбите, които са с 6. България е с две поражения на последната пета позиция.

В седмата минута Собослай нахлу на скорост в наказателното поле, сви топката към центъра за непокрития Роланд Шалай, който отправи удар. Наумов се намеси неуверено, а при добавката Балинт Вечей откри резултата - 1:0.

В 9-та минута Никола Илиев изпълни корнер отляво, при който Гълъбов отклони с глава, но кълбото мина встрани от целта.

4 минути след това Мартин Адам стреля с левия крак, топката рикошира в бранител и излезе в ъглов удар, който не доведе до опасност.

В 15-та минута Бола нахлу скоростно по дясното крило в пеналтерията зад отбраната, но Наумов излезе и го изпревари.

В 20-та минута Шалай центрира от десния фланг към Собослай, той продължи към Бола, но последният пропусна от близка дистанция да удвои.

6 минути по-късно Доминик Собослай изпълни пряк свободен удар фронтално срещу вратата, който прати кълбото в горния ляв ъгъл на Даниел Наумов за 2:0.

В 39-та минута Собослай направи индивидуален пробив през центъра, подаде на свободния Адам в пеналтерията, който овладя след неуспешен шпагат на Антов и прати топката в долния ляв ъгъл на хвърлилия се в другата посока Наумов за 3:0.

На почивката Спас Делев отстъпи мястото си на Георги Русев, Кристиян Петров влезе вместо Ивайло Марков, а Филип Кръстев замени Янис Карабельов.

В 46-та минута Кръстев изуби топката в собствената си половина и Шалай моментално шутира с десния крак, ала Наумов спаси. В 58-та минута отново Шалай се озова на стрелкова позиция в наказателното поле отляво, измъквайки се от Гълъбов, но диагналният му изстрел бе париран от Даниел Наумов.

В 63-та минута Никола Илиев получи кълбото в пеналтерията след разбъркване, но шутът му рикошира и излезе в корнер. След него Георги Русев намери топката с левия крак от около 20 метра, ала силният му удар бе спасен с вещина от Денеш Дибус.

В 81-та минута Филип Кръстев нанесе тежък шут от средна дистанция с десния крак, ала Дибус внимаваше и парира.

8 минути след това Люик Него изпревари Наумов и прокара кълбото между краката му, но Валентин Антов изчисти от голлинията сигурен четвърти гол.