Националните отбори на Люксембург и България завършиха 0:0 в контролна футболна среща, последна и за двата отбора за календарната 2022-ра година. С днешния резултат "лъвовете" остават без поражение при новия си селекционер Младен Кърстаич.

От назначението си сръбският специалист е извел България до 3 победи, а днес бе регистрирано и първото равенство. Кърстаич направи доста промени в стартовия състав.

Двата отбора влязоха в битка от първата минута, а първото полувреме бе с 8 жълти картона. Първата възможност в мача се откри пред Кирил Десподов от свободен удар, но вратарят Ралф Шьон внимаваше и с една ръка извади топката в ъглов удар. В 20-ата минута отново имаше шанс за българския отбор, като Десподов комбинира с Делев, но попадението на крилото на Лудогорец беше отменено заради засада.

Домакините също имаха две опасности пред Вуцов, като най-напред Енес Махмутович с глава стреля в аут след центриране от корнер. А Алесио Курчи при единоборство с Валентин Антов претендира за дузпа, но съдията от Литва не реагира.

В 35-ата минута Кирилов излезе сам срещу Шон, но стреля право в тялото на вратаря с по-слабия си ляв крак. В ответната атака Венсан Тил от пряк свободен удар стреля високо от иначе добрата позиция. Българите отвърнаха с още едно положение. Делев получи топката полуобърнат към вратата и стреля с ляв крак по диагонал, но Шьон показа изключителен рефлекс и извади топката отново в ъглов удар.

Люксембург започна много активно второто полувреме и първите две възможности за тази част бяха техни. Първо Флориан Бонерт се откъсна и преодоля Светослав Вуцов, но от малък ъгъл не успя да намери опразнената врата. В 60-ата минута резервата Ивандро Борхес можеше да открие резултата, след като с чудесен удар от петнайсетина метра препарира Вуцов на голлинията, но гредата спаси българския отбор. Скоро след това Филип Кръстев получи чудесна топка пред наказателното поле след центриране от ляво, но ударът излезе в аут, високо над гредата. България отговори с удар от Десподов, който обаче беше спасен от вратаря Шон.

Домакините продължиха да атакуват и в 79-ата минута отново бяха много близо до гол. Люксембург пресира успешно, отне топката и направи контраатака. Никола Илиев закъсня и позволи на Венсан Тил да отнеме. Топката отиде у резервата Жерсон Родригеш, който обаче от движение прати топката много неточно.

Домакините завършиха мача с 10 души заради втори жълт картон на Даниел Синани. Опитният полузащитник влезе прекалено остро в глезена на изпреварилия го за спорна топка Илиан Илиев и съдията от Литва вдигна и червен картон в срещата.