Българският женски национален отбор ще играе с Украйна в Кърджали на 23-ии февруари в среща от баражите за място в Лига "В" на турнира Лига на Нациите на УЕФА. Домакин на проявата е стадион "Арена Арда", а новината съобщи кметът на града Ерол Мюмюн.

Реваншът е четири дни по-късно на стадион "Мардан" в Анталия (Турция).

Националките ни заеха второ място в група "С5" и ще спорят в директен двубой с украинките, които са предпоследни в своя поток в по-горната дивизия.

Спечелилият от България - Украйна ще играе във второто ниво на турнира за следващото издание.

"Националните отбори по футбол /жени/ на България и Украйна ще играят бараж в Кърджали. Дамските отбори ще се срещнат на стадион "Арена Арда“ на 23 февруари 2024 г. от 16.00 часа. Организатор на футболната среща е БФС. С писмо от Футболния съюз бе поискано разрешение от кмета на общината Ерол Мюмюн за провеждане на срещата на стадион "Арена Арда“. Стадионът е предоставен с договор от община Кърджали за стопанисване на ПФК Арда. След проведен разговор с президента на ПФК Арда Яшар Дурмушев, кметът разреши баражът да се играе в Кърджали", написаха на страницата на община Кърджали в социалните мрежи.