Българите загубиха незаслужено от Черна гора. Създадоха много повече положения за гол. Това заяви селекционерът на националния отбор по футбол на Литва Едгарас Янкаускас.

Специалистът говори преди официалната тренировка на отбора на Литва преди евроквалификацията срещу България, която е на 17 юни (събота).

"България срещу Черна гора и Унгария регистрира неуспешни резултати, защото загубиха. Но имаха много шансове да вкарат – анализира специалистът. - Особено в мача с Черна гора те заслужаваха повече от загуба. Контролираха топката, имаха повече възможности за гол в цялата среща".

Селекционерът на Литва подчерта, че селекцията на Младен Кръстаич е от млади футболисти.

"Може би рискуват повече от нужното с толкова млади играчи. Но освен че са млади, те са и талантливи и може би в бъдеще ще правят много добри игри", посочи Янкаускас.

Селекционерът на Литва каза още, че очаква избраниците му да постигнат победа и да допринесат за една незабравима вечер за литовската публика  и да бъде отворена една нова страница в историята на отбора.

От литовската федерация са уверени, че за двубоя утре от 16:00 часа българско време стадион "Дариус и Гиренас" ще се напълни почти изцяло. Местните са доволни от обновеното съоръжение с капацитет 15 315 места, което предлага доста добри условия за футбол.