Предстои тежък мач. Имаме нужда от трите точки. Литва има млад и перспективен отбор. Надявам се играчите ми да имат повече енергия, отколкото в предишните мачове. Това заяви на официалната си пресконференция преди евроквалификацията между Литва и България селекционерът на България Младен Кръстаич.

"Срещу Черна гора мисля, че играхме добре, заслужавахме равенство, но загубихме – посочи още Кръстаич. - Имаме млад отбор с добро качество и амбиция, тези играчи ще играят заедно в следващите десет години. Сигурен съм, че момчетата ще дадат 120% утре. Доволен съм, че ще играем на нов стадион, но още не съм го видял. Нормално е да имам поставена цел да печеля точки. Когато се правят промени, е нужно време те да се случат. Направихме подмладяване на отбора, което никой не очакваше. Не знам дали сте гледали статистиката колко от футболистите имат опит. Опитни са Десподов, Делев и Чочев. Всички селекционери трябва да се съобразяваме с факта, че не можем да работим с футболистите постоянно. Може да си отговорите на въпроса защо някои не играят в клубовете".

Селекционерът отчете, че разполага с качество, но не и с достатъчно опит у играчите.

"Трябва да се изгражда тим за бъдещето – посочи сръбският специалист. - Мен може да притискате, а не играчите, аз трябва да съм под напрежение. Става дума за млади играчи без опит, с изключение на тези, които изброих. Не бих говорил само за предишните два мача, а за шестте, откакто съм начело. Нормално е да има върхове и спадове, когато се изгражда нов отбор. Срещу Черна гора не ни достигна енергия, това повлия на следващия двубой. Състава ли? Вие говорихте с футболистите в самолета, знаете вече състава".

Квалификацията за Евро 2024 между Литва и България е на 17 юни (събота) от 16:00 часа.