Отборът на "Героите от САЩ ’94“ победи с 4:2 тима на румънския парламент в шоу мач, игран на стадион "Локомотив“ в Пловдив, предаде репортер на "Фокус". Двата състава бяха изведени на терена от главния съдия Йордан Сталев и изиграха две полувремена по 30 минути.

Дончо Донев, Красимир Балъков, Мартин Камбуров и Даниел Боримиров се разписаха за българския тим. Роберт Сигиартау и Николае Георгеску бяха точни за гостите. 

Преди началото на шоуто двата тима си размениха множество подаръци в знак на взаимно уважение. 

Организатор на събитието бе Венцислав Рангелов, а основен спонсор е единият от двамата собственици на Локомотив (Пловдив) – Христо Крушарски.

През месец май в Букурещ имаше още един демонстративен мач между националния отбор по футбол на България за ветерани и футболния клуб на депутатите от румънския парламент. Двубоят тогава завърши с успех на "лъвовете" с 8:6 и се проведе на стадион “Генча" в Букурещ по случай 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Домакин на събитието беше депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков, а сред специалните гости - посланикът на България в Румъния Радко Влайков и свещеникът на българите в Румъния Кирил Синев.

Българският тим игра в състав:

Радостин Станев, Станислав Ангелов, Елин Топузаков, Цанко Цветанов, Гошо Гинчев, Дончо Донев, Христо Стоичков (к), Бончо Генчев, Красимир Балъков, Даниел БоримировАлександър Александров - Кривия.

Резерви: Емил Кременлиев, Златко Янков, Мартин Камбуров, Диян Петков, Петър Михтарски, Димитър Телкийски