Срещу България трябва да сме разумни. Не са топ отбор, но не трябва да ги подценяваме. Това заяви селекционерът на Унгария Марко Роси пред медиите в родината си.

Специалистът говори преди евроквалификацията на тима му в София на 16 ноември. За Унгария двубоят е от изключителна важност, тъй като точка в София ще подпечата визите на тима за финалите на Евро 2024.

"Не беше добре, че смениха треньора си. Вече се разделиха с треньора си Младен Кърстаич. Последната новина е, че опитният Илиан Илиев ще поеме ръководството на националния отбор – коментира последните новини от лагера на националния тим на България селекционерът на Унгария. - Българите дори нямаха късмет в групата. Достатъчно е да се сетим само за срещата срещу сърбите, когато допуснаха гол в 96-ата минута и така крайният резултат беше равен“.

Италианският специалист коментира проблемите около тима си, с които се налага да се справя. Извън сметките за мача в София са капитанът Вили Орбан, Барнабас Варга и Роланд Салай, които наскоро бяха в страхотна форма, но в момента със сигурност са извън състава и Роси и не може да се разчита на тях за европейските квалификации срещу България на 16 ноември и срещу Черна гора три дни по-късно.

Варга е скъсал сухожилие на крака и няма да може да играе седмици напред.

Атакуващият полузащитник Роланд Шалай също е с травма. Опитният бранител Вили Орбан се възстановява по-бързо от очакваното, но със сигурност няма как да е готов за мачовете с българския тим и черногорците. Вратарят Денеш Дибус и Ендре Ботка също са с травми в момента, но при тях всичко е приключило и те трябва да се появят в добра форма на лагера.

"Един от най-успешните италиански треньори Джовани Трапатони казваше, че котката е в торбата, ако сме завързали торбата – уточни Марко Роси. - Ние трябва да зашием всички конци и тогава ще празнуваме. Най-добре би било да си гарантираме участието – да спечелим тази една точка в София. Но ако не стане, ще имаме право на поправителен у дома с Черна гора“.