Старши треньорът на Олимпиакос - Хосе Луис Мендилибар, опита да успокои отбора преди финала в Лигата на конференциите. Испанецът заяви, че мачът срещу Фиорентина ще бъде като всеки друг двубой.

"Трябва да останем спокойни и да направим това, което ни закара до този финал. Да променя нещо би било грешка", заяви Мендилибар на пресконференцията преди срещата, която ще се играе в Атина Мендилибар.

"Това е мач като всеки друг. Това мислене ни класира за финала", допълни клиширано испанецът.

Той открои като преломен момент в сезона отстраняването на Макаби Тел Авив в 1/8-финалите на турнира. Тогава Олимпиакос загуби първия мач у дома с 1:4, но на реванша, който се игра в Сърбия, стигна до разгромна победа с 6:1 след продължение.

"Този мач ни показа на какво сме способни. Ние изоставахме, но направихме всичко, за да преобърнем хода на събитията. Тогава разбрахме, че можем да стигнем много далеч в турнира", каза за този мач Мендилибар.

"За да стигнем до този финал, играхме мачове из цяла Европа. В някои бяхме фаворити, в други - аутсайдери. Мисля, че в момента сме на финалната права на този маратон", завърши Хосе Луис Мендилибар.