Бразилската звезда Неймар няма да успее да се възстанови за турнира Копа Америка следващото лято. Лошата новина потвърди лекарят на националния тим на Бразилия Родриго Ласмар.

Неймар се възстановява след операция на коляното, която му бе направена преди месец. Футболистът скъса предна кръстна връзка и менискус на лявото коляно по време на световната квалификация на Бразилия срещу Уругвай на 17 октомври.

Ласмар, който извърши операцията, каза, че 31-годишният играч не се очаква да бъде във форма до август и че няма да бъдат предприети ускорени процедури в процеса на възстановяване, за да може той да играе на турнира, който трябва да се проведе между 20 юни и 14 юли в Съединените щати.

"Няма да има време, твърде рано е, няма смисъл да се поемат ненужни рискове – коментира Ласмар пред бразилската радиостанция Radio 98 FM. - Очакваме, че той ще бъде готов да се завърне в началото на сезон 2024 в Европа, което е през август. Трябва да имаме търпение, за да може той да се възстанови напълно".

Неймар се присъедини към саудитския Ал-Хилал през август, но бившият нападател на Барселона и Пари Сен Жермен изигра само пет мача, тъй като се бореше с контузии.