Халил Умут Мелер, който беше ударен от президента на Анкарагюджю Фарук Коджа след среща на неговия тим с Ризеспор в елита на турския футбол, заяви, че няма да прости постъпката на Коджа.

Реферът беше нокаутиран, а малко по-късно от Футболната федерация на Турция обявиха спиране на първенството, именно поради случилото се.

Дисциплинарната комисия на Турската федерация (ТФФ) наложи забрана на Коджа да се занимава с футбол до края на живота си.

Президентът на Анкарагюджю беше арестуван ден след инцидента, след като Мелер се оплака от смъртни заплахи, отправени от въпросния шеф.

"Не, не съм му простил и никога няма да му простя", заяви Мелер пред турския вестник "Хюриет".

"Човекът, който направи това – който ме удари с юмрук в лицето, ме прати на земята, аз просто рухнах. Но когато вече бях на земята и ритането в главата ми ще бъде нещо, което никога няма да забравя до края на живота си. Затова според собствената ми съвест никога няма да простя", категоричен беше Мелер.

"Няма да простя по никакъв начин това, което се случи. Няма да простя на тези, които го направиха, няма да простя и на тези, които го провокираха", добави още той.

Мелер свири и европейската квалификация между Унгария и България, която се проведе през март.