Нападателят на португалския Маритимо Преслав Боруков е получил сериозна контузия, като има вероятност да се наложи да се оперира. Това съобщиха от клуба на играча, цитирани от португалските медии и БТА.

По информация на португалското издание dnoticias.pt Боруков и съотборникът му Бернардо Гомеш не са играли срещу Академико де Визеу, тъй като преди това са получили сериозни травми.

"И двамата състезатели са с контузия на сухожилието, по-точно на дясното бедро в аддукторния дълъг мускул на сухожилието при полузащитника на Мадейра. Докато българският нападател e получил контузия в мускула в горната част на лявото бедро", поясняват от клуба.

Лекарският дeпарптамент на Маритимо допълва, че "това са сериозни наранявания на сухожилията и вероятно ще трябва да се подложат на операция", отбелязвайки, че прогнозното време за почивка на Бернардо Гомеш е пет месеца, докато това на Боруков е шест.

Маритимо завърши на 4-о място във втората дивизия на Португалия и не успя да си осигури както директната промоция в елита, така и правото да играе бараж за третата квота.

24-годишният Пpеслав Боруков пристигна в клуба през зимата от българския Арда (Кърджали), като за пролетта записа 15 мача, от които 4 като титуляр, в които вкара два гола. Първият му гол дойде на 27 април при впечатляващ обрат срещу Фейрензе от 0:2 до 3:2, но беше реализиран след почти седем месеца голова суша. Второто му попадение се оказа победното срещу Оливейрензе за крайното 2:1 на 12 май.