Капитанът на националния отбор по футбол на България Кирил Десподов получи наградите си за спечеленото гласуване за футболист на месец декември 2023 и на месец януари 2024 година в първенството на Гърция

Десподов позира с наградите Stoiximan (официален спонсор на Лигата) и отговори на доста въпроси на медиите, както и за последния мач с АЕК (Атина), така и за очакванията си за края на шампионата.

"Наистина съм много щастлив да получа тези награди, които ти дават сила и увереност, но в същото време те тласкат да работиш все повече и да ставаш по-добър с всеки изминал ден – заяви българският нападател. - Още веднъж искам да кажа "благодаря" на феновете. Ние играем футбол за тях, те са много важни“.

Българинът се върна към двата месеца, за които бе отличен.

"Бяха много добри месеци за мен, защото тогава започнах да се представям добре, да бъда по-адаптиран с отбора – каза Кирил Десподов. - Беше наистина добър период. Но не мога да кажа, че това бяха най-добрите месеци в моята кариера. Имах добри месеци в миналото, когато вкарвах много и давах асистенции. През тези два месеца показах, че започнах да имам повече влияние в отбора и да ставам по-добър в лигата".

Според българина, акщо ПАОК иска да стигне до титлата, до края на сезона трябва да играе със същата страст, футболистите да са концентрирани във всеки мач и да играят смело футбол.

"За себе си си пожелавам да се ​​състезавам със същата страст и мотивация, защото когато някой вдигне трофея, това е най-доброто чувство – категоричен бе Десподов. - Всички трябва да се борим за титлата, да даваме 100% и най-важното да вярваме в успеха".

През този сезон Десподов отбеляза 13 гола и 12 асистенции в 38 мача с ПАОК във всички турнири.

След четири изиграни кръга в плейофа за титлата ПАОК води с 67 точки, пред АЕК с 66 и Панатинайкос с 65. Олимпиакос е на 4-о място с 63. В следващия етап отборът на Десподов посреща Олимпиакос.