Легендарният шведски треньор - Свен-Йоран Ериксен, внесе сериозен смут във световната футболна общественост със самопризнанията си от началото на годината. Бившият селекционер на Англия заяви, че се намира в терминална фаза на раково заболяване и му остава не повече от година живот.

Преди близо месец скандинавецът призна, че една от големите му мечти е била да ръководи Ливърпул, защото е фен по бащина линия на "мърсисайдци".

Думите му въздействаха на феновете от града на Бийтълс, които моментално подеха кампания Ериксон да бъде треньор на "червените" в предстоящия мач между легендите на Ливърпул и Аякс.

Благотворителният двубой ще се проведе на 23 март на "Анфийлд", а днес желанието на милиони и мечтата на един бяха официализирани.

19-кратните шампиони на Англия съобщиха, че Ериксон ще бъде част от треньорския щаб, който ще бъде на скамейката на Ливърпул за въпросния двубой.

Освен Ериксон, легендите на клуба ще "получават наставления" от клубни легенди като вечния голмайстор на Ливърпул Иън Ръш, славното крило Джон Барнс и нападателят Джон Олдридж - всичките неколкократни шампиони с Ливърпул от '80-те години на миналия век.

В същото време станаха ясни и част от бившите играчи на "мърсисайдци", които ще вземат участие в благотворителното мероприятие - Йежи Дудек, Сандер Вестервелд,  Мартин Шкъртел, Фабио Аурелио, Грегори Винял, Джибрил Сисе и Райън Бабел, който ще играе и за двата отбора.