За пръв път в историята ще се проведе световно първенство за футболисти над 35-годишна възраст. Събитието се подготвя за това лято и ще се състои в Англия.

Първоначалните планове са участие в турнира да вземат осем отбора - Англия, Аржентина, Бразилия, Франция, Германия, Италия, Испания и Уругвай.

Идеята за състезанието е на Elite Players Group (EPG) - група от бивши футболисти и спортни бизнесмени, а турнирът ще бъде известен като EPG Cup.

Право на участие в състезанието ще имат само играчи, които са на над 35-годишна възраст и са имали повиквателна за националния отбор или са играли над 100 пъти в елит на първенство.

Капитаните на всяка държава са основатели на EPG. Стив Макманамън ще изведе Англия, а останалите капитани са Естебан Камбиасо (Аржентина), Емерсон (Бразилия), Кристиан Карембьо (Франция), Кевин Курани (Германия), Марко Матераци (Италия), Мичел Салгадо (Испания) и Диего Лугано (Уругвай).

Мачовете на EPG Cup ще бъдат 11 и ще са по 70 минути. Всеки отбор ще разполага с 18 футболисти, като те ще могат да влизат и излизат по няколко пъти на терена.

Според някои английски медии, в предварителните състави личат имената на петима бивши носители на "Златната топка" - Майкъл Оуен, Кака, Роналдиньо, Ривалдо и Фабио Канаваро.