Предстоящият Конгрес на БФС, който трябва да се проведе на 15 март в София, може да бъде отложен. За това съобщи екипът на кандидат президента Димитър Бербатов на Facebook страницата "Р-еволюцията е тук".

Именно на тази дата трябва да бъде гласуван и избран новият шеф на родната централа.

"Наглостта на Борислав Михайлов и приближените му няма граници.

Започнахме срещите си за дискусии с футболните клубове във връзка с конгреса на БФС на 15 март 2024 година. За съжаление, до нас достигна информация от няколко източника, че се подготвя отлагане на конгреса!

Разчитайки отново на изпитаните си методи от миналото, а именно натиск и заплахи, Михайлов възнамерява да изнуди максимален брой клубове да поискат с подписка отлагането на конгреса.

Разбира се, целта е една - да не бъде избрано ново ръководство на БФС, да мине време и вероятно отново да оттегли оставката си и да се опита да се завърне начело на футболния съюз.

Призоваваме футболните клубове да не се поддават на планирания натиск и да не подписват нищо. Има конгрес, свикан от Изпълнителния комитет и вписан в Търговския регистър във връзка с подадената от Михайлов оставка.

Този конгрес трябва да избере ново ръководство на БФС. Този конгрес ще сложи окончателен край на това ръководство на БФС, довело футбола ни до унизително състояние - безпрецедентно в историята. Този конгрес ще избере ново ръководство и ще бъде поставено така желаното от цялата общественост ново начало. Този конгрес трябва да бъде проведен и това зависи от клубовете.

Бъдете смели, бъдете част от това ново начало и не позволявайте на Михайлов и кликата му да ви употребят за пореден път за собствени нужди. Не се поддавайте на натиск и не подписвайте нищо - не бива да бъде правена никаква подписка, за каквато ви натискат. Михайлов се подигра с волята на клубовете, които на два пъти събраха подписи за свикването на извънреден изборен конгрес, като игнорира безпардонно това тяхно желание. Сега се опитва да принуди клубовете да правят подписка с безумни аргументи и те самите да спрат хода на промяната, която желаят.

Заради спирането на тази промяна Михайлов изключи почти една трета от членовете на БФС, за да остане на власт, за да продължава да безчинства и влачи футбола ни към нови и нови дълбини", пишат от екипа на Димитър Бербатов.