Ал Насър продължи преследването на Ал Хилал в Саудитска Арабия. Отборът на Кристиано Роналдо победи като гост с 4:1 Ал Тавоон в 19-ия кръг.

Нидерландският полузащитник Ашраф Ел Мадиуи откри за домакините в 13-та минута. Хърватският халф на гостите Марсело Брозович изравни в 26-та, благодарение на асистенция от бразилеца Андерсон Талиска, а испанският бранител Аймерик Лапорт направи пълен обрат в 35-та, когато бе намерен от Брозович. Португалският нападател Отавио се разписа в 50-та минута, а сънародникът му Кристиано Роналдо оформи крайния резултат във втората от добавеното време на второто полувреме след подаване на котдивоареца Секо Фофана.

Ал Насър е втори във временното класиране с 46 точки, на 7 зад водача Ал Хилал. Ал Тавоон остава четвърти с 34, на 4 пред 5-ия Дамак и 6 зад Ал Ахли.

Попадението на Роналдо бе 147-то му с глава в кариерата. Никой друг футболист в историята не е бил по-резултатен от него по този показател. CR7, който е голмайстор на календарната година, ще я приключи с 54.

През януари саудитските клубове ще почиват, а Ал Насър ще играе отново официален двубой на 12 февруари в азиатската Шампионска лига срещу Ал Файха навън. Първенството за състава се подновява 3 дни по-късно при домакинството на Ал Фатех.