Подсилването на халфовата линия е сред основните приоритети за новия треньор на Левски Станислав Генчев и екипа му, съобщава "Тема спорт“.

Според информацията, специалистът държи на минимум две нови попълнения за полузащитата.   

Генчев не крие, че един от исканите от него футболисти е Серкан Юсеин, на когото бе наставник в Крумовград. Но е и наясно, че подобен трансфер би бил труден за реализиране. Опция може да бъде и бившият халф на сините Георги Миланов. Миналото лято Миланов бе искан и от Николай Костов. Тогава обаче Георги не се съгласи да се завърне на "Георги Аспарухов“, откъдето си тръгна в началото на 2023 година.

Генчев ще продължи да налага Асен Митков. Младежкият национал получи доста игрово време през изминалата кампания. А той показа нелоши неща в средата на терена. Митков обаче ще трябва да намали грешките в невралгични зони, защото често допускаше такива.

Станислав Генчев вече обяви, че ще настоява новите през лятото да бъдат поне петима, както и че се нуждае от попълнения във всички линии.

"Сините“ вече са насочили поглед към привличането на чуждестранен вратар, след като Николай Михайлов обяви край на кариерата си. Има вероятност титулярният страж Пламен Андреев да бъде продаден. Със сигурност на "Георги Аспарухов“ ще привлекат опитен играч под рамката, дори и да не трансферират Андреев. В момента се водят преговори и за взимането на централен защитник, който ще трябва да замени Хосе Кордоба. Панамският национал е сигурно попълнение на английския Норич. Двата клуба вече си стиснаха ръцете по този трансфер.