Кирил Десподов получи поредно огромно признание в Гърция. За втори пореден месец българското крило е обявен от Лигата за най-добър играч.

След като получи признанието за №1 за декември, сега играчът на ПАОК взе приза и за януари.

Капитанът на националния отбор на България събра малко над 27% от гласовете и остави зад себе си руснака Шапи Сюлейманов от Арис (Солун), който има 21.20% от вота. Трети е Леви Гарсия от АЕК (Атина) с 19.11%.

"Възхитителният Кирил Десподов води ПАОК от победа към победа и в същото време се превърна в един от най-важните инструменти в арсенала на треньора Разван Луческу – посочва гръцкият сайт sport24.gr. - Той грабна без да се колебае възможността след контузията на Андрия Живкович и вече е постоянен титуляр в зоната на атаката. При пристигането си на стадион "Тумба“ българското крило се сблъска с трудности с приспособяването, а фактът, че Тайсон и Живкович играеха редовно и силно във всеки мач от началото на сезона, доведе до ограничаването му като време на терена. Забележителното е, че от 4 септември 2023 година, когато бе завършен трансферът му в ПАОК, до 12 ноември той имаше само една асистенция в Лигата. А от тогава до сега е участвал в 21 гола (11 гола + 10 асистенции)".