Наставникът на Лех Познан Джон ван ден Бром бе освободен. Днес клубът се раздели с нидерландския специалист, който бе на позицията година и половина. Решението е взето заради изоставането на отбора в първенството след есенния дял. Съставът е на трети с 33 точки, на 8 след водача Шльонск Вроцлав. Постът се дава на Мариуш Румак, който подписа договор до 30 юни 2024-а и ще поеме задълженията си от началото на подготовката през януари. 

"Сменихме треньора, защото плановете ни са непроменени. Искаме да се борим за трофеи през пролетния полусезон. Решихме да се разделим. Дълго време анализирахме ситуацията и стигнахме до извода, че това би било най-доброто решение в момента. Треньорът Ван ден Бром свърши страхотна работа миналият сезон, когато стигнахме до историческите 1/4-финали в Лигата на конференциите. Феновете ще помнят битките срещу Виляреал, Бодьо/Глимт, Юргорденс ИФ и Фиорентина дълго време. Заради всичко това, за емоциите, които успяхме да изпитаме заедно с феновете, искаме да изкажем уважението ни към него и работата му", каза спортният директор на клуба Томаш Ржаса.

През миналия сезон Джон ван ден Бром вкара "синьо-белите" в груповата фаза от Лигата на Конференциите, в която отборът се представи добре и продължи към директните елиминации от второ място. През плейофа и 1/8-финалите те отстраниха норвежката сензация Бодьо Глимт и след това стокхолмаския Юргорден. На 1/4-финалите Лех бе спрян от италианския Фиорентина, който впоследствие стигна финала.

За местните най-голямата гордост е победата с 3:0 над испанския Виляреал в група "С", а в потока бяха още австрийският Аустрия Виена и Апоел Беер Шева. Тази година кампанията в същия турнир бе неуспешна, тъй като бяха отстранени в третия кръг от Спартак Търнава. Ван ден Бром води Лех в 81 двубоя за 18 месеца.