Легендата на Германия от близкото минало - Мирослав Клозе заяви, че е прекратил кариерата си заради непреодолими разлики с младите играчи и цялостната промяна на модерния футбол.

"Младите играчи днес мислят за други неща. Като дете в главата ми бяха само тренировките и да стана някой в този спорт, който винаги съм обичал. В Лацио и националния отбор, след всяка тренировка, правех всичко, за да се възстановя и да избегна контузии, но младите систематично отказваха. Когато ме виждаха да събирам токите след тренировка, ме питаха кой ми е казал да го направя. В този момент си мислех как може някой 20-годишен да не може да помогне на 60-годишен работник", коментира Клозе.

"Днешните футболисти се интересуват повече от това дали бутонките им са един цвят с чорапите. Точно затова спрях. Футболът, който познавах, вече е в историята. Младите играчи първо мислят за коли и спонсорски договори и чак след това идва футболът. За тях имиджът им е най-важното нещо, а за мен значение имаше само играта в най-чистата ѝ форма", добави 45-годишният бивш национал.