Президентът на турския Анкарагюджю Фарук Коджа поднесе извиненията си за поведението си по врене на двубоя на отбора срещу Ризеспор и подаде оставка.

Ходжа нахлу на терена и удари главния съдия Халил Умут Мелер. Заради действията си Коджа, както и други двама заподозрени бяха арестувани.

"Бих искал да съобщя, че подадох оставка като президент на Анкарагюджю, за да защитя клуба, феновете и семейството ми от по-нататъшни последствия. Надявам се, че този инцидент ще бъде повод да прочистим нашата футболна общност от културата на насилие и други недостатъци. В същото време се надявам, че структурните проблеми на турския футбол ще бъдат обсъдени по-ясно поради вчерашната ситуация. Бих искал да се извиня на всички, които бяха наранени от действията ми", посочва Фарук Коджа в официалното си изявление.

Водещите турски клубове Галатасарай, Фенербахче, Бешикташ, Трабзонспор и други осъдиха случилото се на терена, а Турската футболна федерация прекрати провеждането на всички мачове до следващо нареждане.