Нападателят на Ал-Итихад Карим Бензема заведе дело срещу френския вътрешен министър Жералд Дарманин, който го обвини във връзки с ислямистката организация "Мюсюлмански братя", съобщават медиите във Франция.

През октомври 2023 година  Дарманен каза пред CNEWS, че Бензема "има, както всички знаят, връзки с "Мюсюлманското братство", реагирайки на публикацията му в подкрепа на жителите на Ивицата Газа.

От кабинета на министъра добавиха, че от няколко години наблюдават "бавно движение на позицията на Карим Бензема към твърдия ислям" и идеологията на "Мюсюлманските братя", което се изразява в разпространението на ислямските норми в различни сфери на живота, включително в спорта.

В иска си до Съда на републиката, Бензема категорично отрече всякакви връзки с "Мюсюлмански братя" или с който и да е член на организацията. 

36-годишният Бензема се присъедини към Ал Итихад през лятото на 2023 година. Нападателят изигра 20 мача, в които отбеляза 12 гола и направи 5 асистенции. Преди това той игра за испанския гранд Реал Мадрид, с който спечели Шампионска лига пет пъти и взе "Златната топка" през 2022 година.