Бившият национал на Германия и селекционер на Бундестима Руди Фьолер запазва поста си на директор на националните тимове на Германия поне до Световното първенство през 2026 година. Това бе официално потвърдено от Футболната федерация на Германия.

Договорът на 63-годишния Фьолер е продължен с 2 години.

Той седна на горещия стол след Мондиал 2022.

"След няколко трудни години напоследък, отново има страхотен ентусиазъм за националния отбор – коментира президентът на Германския футболен съюз Бернд Нойендорф. – Сериозно допълнение на изключителната работа на Юлиан Нагелсман и отбора е изключителната дейност на Руди Фьолер, която е с основата на това".

"През последните 14 месеца, осъзнах, че съм се привързал към работата си във федерацията - не скри задоволството си от продължаване на договора и самият Фьолер. - Това вероятно започна като отговорност към Германия, федерацията и националния отбор, а по-късно се разви и като лично начинание. Като директор на мъжкия национален отбор, бих искал да използвам опита си за завръщането на тима към успехите и след Евро 2024 тази година. Заедно искаме да организираме едно чудесно Европейско първенство в Германия".

Руди Фьолер има 90 мача за националния отбор на страната, носител е на световната титла с тима през 1990 година, а освен това бе селекционер на отбора по време на Мондиал 2002.