Мегазвездата на световния футбол и американския Интер Маями - Лионел Меси обясни във видео съобщение отсъствието си от приятелския мач на неговия клубен отбор срещу сборен тим на Хонконг.

Неучастието му вбеси хиляди по трибуните, които очакваха да видят носителя на всички най-ценни отличия във футбола.

"Прочетох и чух много неща за това, което се случи след мача в Хонконг. Затова исках да направя това видео, за да дам истинско обяснение и да избегнем да четем неверни неща", заяви Меси в специално видео за китайската социална мрежа "Weibo“.

"Както всички знаят, исках да играя. Искам да играя във всеки мач. Чух, че не съм искал да играя поради политически причини и много други неща, които нямат нищо общо с това. Ако беше такъв случаят, нямаше да пътувам до Япония или Китай, а съм го правил много пъти. Винаги съм имал много близки отношения с Китай. Правил съм много неща там: интервюта, контроли, събития и мачове с Барселона и аржентинския национален отбор.

Както казах и на пресконференцията, имах възпаление на адуктора и не можех да играя. Почувствах го по време на първия мач, в който участвах в Саудитска Арабия. Опитах да играя във втория, но ситуацията се влоши. Опитах в деня преди мача да взема участие в тренировката, за да бъда там за всички тези хора. Направих, на каквото бях способен, и играх с децата, но не можех да играя в мача, защото не се чувствах комфортно.

Няколко дни по-късно се почувствах по-добре и затова играх в контролата в Япония, за да продължа да се подобрявам и да се подготвям за това, което ми предстои. Трябваше да играя, за да си върна малко от ритъма. Вече казах това, но усетих, че е важно да го повторя след всичко, което беше казано. Искам да изпратя моята любов към китайците - чувство, което винаги съм имал към тях. Надявам се да се видим скоро“, заяви световният шампион със състава на Аржентина.