През октомври миналата година един от най-талантливите и креативни футболисти на новия век сложи край на професионалната си кариера. Това бе бившият национал на Белгия и играч на Челси и Реал Мадрид - Еден Азар.

В продължение на няколко години офанзивният футболист бе сред най-добрите  играчи на своята позиция и причиняваше кошмари на най-коравите и качествени защитници във Висшата лига.

За всеобщо съжаление, белгиецът така и не успя да пренесе таланта си от Челси в Реал и прекара почти целия си период в "белия балет" контузен и негоден за игра.

Именно със синия екип на лондончани са свързани най-големите му успехи и изкачването му до върховете на европейския клубен и интернационален футбол.

Освен редицата красиви попадения и спиращи дъха отигравания и асистенции на "Стамфорд Бридж", една случка от престоя на Азар в Челси завинаги ще мята малко сянка върху кариерата му.

На 23 януари 2013 г. Азар бе изгонен с червен картон в мача-реванш от полуфинала срещу Суонзи от Купата на Лигата. Причината не бе грубо нарушение на терена, а една изцепка в миг на лудост. Азар изрита един от юношите на "лебедите" край терена, ядосан от бездействията на въпросния тийнедйжър, който реши да бави времето и да не връща топката в игра. Този момент, разбира се, бе посрещнат на нож от фенове и специалисти, като някои дори искаха прекратяване на кариерата му. Челси загуби с 2:0 онзи мач, а след края му Азар заяви, че се е извинил на детето, а то е приело извинението без забележка. Все пак става въпрос за Еден Азар!

И докато Азар печелеше титли и сърца на фенове, въпросното дете също проправяше своя път към върха, но в друга сфера. Чарли Морган, както е името на въпросния вече мъж, е един от тримата съоснователи на британската марка водка "Au Vodka". Две години по-късно, когато Чарли е на 19, той и двама негови приятели основават въпросното питие, а през 2023 г. водката става официален партньор на футболния клуб от Уелс.

11 години по-късно след злощастната им първа среща, Азар и Морган отново се срещнаха. И двамата се похвалиха със сбирката им в социалните мрежи, като очевидно са поддържали взаимоотношения през последното десетилетие.

"Хубавото нещо на пенсията е, че можеш да се видиш със стари приятели. Измина дълъг път за тези 11 години, приятелю", написа Азар към снимка с Чарли, в която гордо рекламира алкохолното питие на своя близък приятел.