Лука Модрич навлиза в последната половин година от договора си с Реал Мадрид и много вероятно да не получи нов договор с клуба.

Капитанът на хърватския национален отбор вече обмисля няколко сериозни оферти, като все по-реална изглежда възможността и той да предприеме авантюра в Саудитска Арабия. Вариант пред Модрич е да се присъедини към бившия си съотборник в Реал Кристиано Роналдо, твърди испанският портал Todofichajes, който е специализиран в трансферите.

Според информацията, Модрич вече има договорка с ръководството на Ал-Насър.

"Преди няколко седмици Модрич каза на шефовете на Реал, че напуска. Въпреки че имаше интересна оферта от Интер Маями и личен разговор с Дейвид Бекъм, в крайна сметка Pоналдо се наложи. Двамата, като бивши съотборници, са в постоянен контакт. И в крайна сметка португалецът го убеди да се присъедини към него в Ал Насър“, пише още изданието.

Също така се споменава и за заплатата на Модрич, която трябва да бъде от главозамайващите 30 милиона евро на сезон. Арабите от една страна са доволни, че още едно голямо име в днешния футбол ще се присъедини към тяхното първенство, а от друга този играч им идва като свободен агент.

"Въпреки че подробностите по договора не са известни, имаше информация как хърватският национал ще печели около 30 милиона евро на сезон. Имаше опция той да напусне Реал още през зимния трансферен прозорец, но и Модрич, и клубът се отказаха от това", пише Todofichajes.

Лука Модрич е в Реал Мадрид от 2012 година, като за този период е спечелил всичко, което може да се спечели. До момента е изиграл 508 мача, вкара 38 гола с 80 асистенции.

През този сезон 38-годишният футболист е предимно резерва.