Кирил Десподов се присъедини към лятната подготовка на ПАОК (Солун).

Футболист №1 на България за 2023 година бе получил по-дълга почивка от треньорския щаб на гръцкия тим заради ангажиментите си с националния тим на България.

"Положително за Разван Луческу е фактът, че Томас Мург се завърна към пълноценните тренирoвки, докато централният защитник Константинос Кулиеракис и Кирил Десподов едва сега направиха първо занимание с отбора , тъй като имаха допълнителни почивни дни заради присъствието си съответно в националните отбори на Гърция и България", съобщава сайтът paok24.com, цитиран от БТА.

Единственият, който все още не тренира с тима е сръбското крило Андрия Живкович, който се прибра в Белград след отпадането на страната му на Евро 2024.

С леки контузии са испанският десен бранител Джони Ото, както и плеймейкърът Янис Константелиас, но очакванията са до дни двамата да подновят пълноценни тренировки.

Преди да замине за Гърция капитанът на България за втора поредна година демонстрира подкрепа за талантливи деца от различни сфери в родния си град Кресна. Той раздаде стипендии, с които се надява, че ще стимулира развитието им и постоянството при показването на добри резултати.

"За втора поредна година имах щастието да раздам стипендии на изявени деца от моето начално училище "Св. Паисий Хилендарски“. За втора поредна година едната победителка е Мишел Илиева. Тя демонстрира едно от най-важните качества, които аз лично съм научил от спорта – постоянството. Всички ученици, които кандидатстваха, са умни, будни и талантливи и съм уверен в светлото им бъдеще. Това са прекрасните деца на България и съм благодарен, че имам възможност да допринеса с малко за техните мотивация и успехи", написа самият футболист в профила си в една от социалните мрежи.

След тренировките край Солун за ПАОК и Десподов предстои лагер в Нидерландия, където за момента са осигурени проверки с белгийския Унион Сен Жилоаз и шотландския Хибърниън.