Алехандро Балде ще претърпи операция в идните дни, след като нарани подколянното си сухожилие в 1/4-финала за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао в сряда, информира клубът. Левият бек напусна терена след 22 минути, а "каталунците" загубиха с 2:4 след продължения.

"Тестовете показват, че Алехандро Балде има контузия на дясното подколянно сухожилие. Той ще претърпи хирургична процедура при д-р Ласе Лемпайнен и ще е под наблюдение на медицинския персонал на клуба в Турку, Финландия", написаха "лос кулес" на официалната си страница.

20-годишният испански национал има 28 двубоя за Барса този сезон във всички турнири. В тях е вкарал един гол, направил е една асистенция и е получил два жълти картона за точно 2000 минути.

Отборът е трети в класирането на Ла Лига, на 8 точки зад водача Жирона. Каталунците приемат 14-ия Виляреал днес от 19:30 часа.

Друг бранител на състава Сержи Роберто също ще е извън терена за неопределено време заради проблем с ахилеса.

"Роберто има проблем с лявото ахилесово сухожилие. Играчът не е на разположение на треньорския щаб и все още не е ясно когато ще се завърне на терена", добавиха от клуба.