Петият кръг в Ла Лига завърша с любопитната среща между Гранада и Жирона тази вечер в 22:00 часа. Домакините, които се завърнаха в елита, нямат много поводи за оптимизъм още в началото на кампанията.

Гранада спечели само три точки след четири кръга, което е по-слабо начало на последните два сезона, в които тимът в крайна сметка изпадна от Ла Лига. Притеснително също е, че с 12 допуснати гола, тимът регистрира неприятен рекорд на този етап от сезона и може би паузата за националните отбори дойде в добър момент, в който Гранада да може да се съвземе и да опита да подобри представянето си.

Съперник обаче е Жирона, който играе втория си пореден сезон в елита, но в четирите си срещи до момента няма загуба и се намира в серия от три поредни победи. Евентуална победа за гостите ще ги изравни по показатели не с кого да е, а с шампиона Барселона.

Жирона гостува на Гранада сериите на двата отбора да продължат, а домакините ще се надяват това да е двубоят, който ще промени развитието на техния сезон.