Барселона стигна до унизителна загуба от Виляреал с 3:5 в двубой от 22-рия кръг на испанската Ла Лига, игран на "Естадио Олимпико".

46 269-те зрители по трибуните станаха свидетели на истинско зрелище, след като гостите се добраха до успеха по изключително драматичен начин. "Жълтата подводница" дръпна в резултата след голове на Жерард Морено (41') и Илиас Ахомаш (54').

След това Барса обърна резултата в своя полза, благодарение на Илкай Гюндоган (60'), Педри (68') и автогол на Ерик Баий (71'). Гостите обаче стигнаха до равенство в края на мача, когато Гонсало Гедеш (84') успя да се разпише. В добавеното време домакините претендираха за дузпа, но съдията Хосе Луис Мунуера Монтеро отмени наказателния удар, след като се консултира с ВАР.

Всичко обаче не свърши до тук. В деветата минута от дадени осем "жълтата подводница" Александър Сьорлот (90+9') отново изведе тима си напред, а в дванадестата Хосе Луис Моралес (90+12') сложи точка на спора.

Така Барселона е на третата позиция в класирането на първенството с актив от 44 точки, с 8 по-малко от втория Жирона и 10 от първенеца Реал Мадрид. Виляреал записа първа победа от четири мача насам и е на 14-а позиция с 23 точки.