Спортният директор на Барселона - Деко потвърди информациите, че клубът се е разбрал с треньора Шави за нов договор. Действащият му контракт е до края на сезона и ще бъде удължен с 12 месеца.

Шави пристигна тук и пое тима в трудно време, без дори да знае на кои футболисти може да разчита и кои евентуално би могъл да привлече - започна Деко. - Той ни даде нужното спокойствие, че можем да изградим силен отбор. Вече сме в различен период, тъй като успяхме да изведем клуба там, където заслужава да бъде. Това е Чави, с него се работи лесно. Ето защо и аз приех предизвикателството да дойда. При друг наставник би било трудно да се обясняват някои неща и да се разбираме толкова лесно като цяло.

В договора на Шави пише, че той трябва да работи здраво, а не задължително да спечели Шампионска лига. Наставникът осъзнава какъв точно е моментът и вече усеща напрежение. Но неговата работа е Барса да бъде конкурентоспособен в ШЛ, а мечтата ни е да триумфираме с трофея. Да, искаме пак да сме победители в турнира и ще се опитаме да го направим.ю

Откакто Жоан Лапорта спечели изборите, сме говорили многократно. Понякога ме слуша, понякога - не. Когато Лапорта реши да назначи Чави за треньор, аз се съгласих", каза Деко.