Осасуна отрече да е имало расистки скандирания от страна на феновете си по време на домакинската загуба от Реал Мадрид, се казва в изявление на клуба. "Белите" подадоха жалба срещу рефера, който ръководи съботния мач на стадион "Ел Садар", защото не е включил в доклада си от срещата предполагаеми обиди, насочени към бразилското им крило Винисиус Жуниор.

"Като се има предвид информацията, публикувана в медиите след прессъобщението на Реал Мадрид, което представя феновете на "Ел Садар" с расистко поведение, Осасуна иска да изясни, че не е имало расистки скандирания по време на двубоя в събота. Клубът няма да толерира опетняването на репутацията на феновете на Осасуна, които през цялата си история са били известни с антирасистката си позиция", се казва с изявление на памплонци.

От Осасуна признават, че малка част от феновете им са обиждали играчи на Реал и осъдиха поведението им.

"Освен това Осасуна иска да покаже несъгласието си с обидите, които нямаха расистки характер, които малка част от привържениците отправи миналата събота на "Ел Садар". Клубът не е съгласен с тези скандирания, но, за съжаление, нашите играчи също страдат, когато посещават други стадиони от Ла Лига", добавят от Осасуна.