Президентът на Барселона Жоан Лапорта призна, че клубът ще опита да се подсили с нов полузащитник през януарския трансферен прозорец. Сделката ще е под наем, но зависи от това дали каталунците ще успеят да се вместят във финансовия феърплей. "Лос кулес" има нужда от халф, тъй като Гави скъса кръстна връзка в коляното и ще е извън игра до началото на следващия сезон.

"Ако се поберем във финансовия феърплей, планът ни остава да подпишем с полузащитник през януари. Ще е наем. Бихме повторили това, което направихме с Едгар Давидс преди години", заяви той.

"Планираме пристигането на Витор Роке в края на декември или началото на януари. Желаем Витор възможно най-скоро. Деко ми каза, че той е отличен талант, така че очакваме да ни помогне доста", допълни Лапорта по адрес на новия нападател, който ще пристигне от бразилския Атлетико Паранаензе.

"Вярваме на Шави и той го заслужава. Имаме тотална вяра в него. Той е чудесен мениджър. Защитава играчите си, а връзката между него и мен остава отлична. Ако видите статистиките след мачовете, те са много добри", каза още клубният президент пред "Мундо Депортиво".